Vizes falak utólagos szigetelése: miért lényeges?

fal injektálás, falszigetelés, utólagos falszigetelés, vízszigetelés

A vizes falak utólagos szigetelése nem csak a penész kialakulását és a dohos szagot szünteti meg, de akár az épületet is megmentheti a pusztulástól!

A vizesedő falak számos problémával "örvendeztetik meg" azokat, akik olyan házban élnek, amely nincs ellátva megfelelő vízszigeteléssel: a penész kivirágzik a falakon, nyirkos érzést kelt minden levegővétel, de akár csak a szobákban tartózkodás is, ráadásul előbb, vagy utóbb megjelennek a különféle légúti megbetegedések is. Már csak ezek megszüntetése miatt is érdemes elvégeztetni a vizes falak utólagos szigetelését, ám akad még egy probléma, ami ugyan jóval lassabban fejlődik ki, ám sokkal súlyosabb: az épület szerkezetének kvázi megbomlása.

A víz ugyanis a fal úgynevezett kapillárisaiban feljuthat akár több méteres magasságba is, majd a téli fagyok idején komoly rombolómunkát visz végbe a falban. A víz térfogata a fagyás során megnő, és könnyedén megrepeszti akár a gránitot is; képzelhetjük, mit visz végbe az annál jóval puhább téglában és habarcsban: a fal szó szerint elporlad.

Ezt persze nem azt jelenti, hogy elszáll a széllel, de lehet találkozni olyan vizesedő fallal, amely már olyan rossz állapotban van, hogy a vakolata és a habarcsa könnyedén morzsolható.Ez az állapot már gyakorlatilag életveszélyes, hiszen bármikor bekövetkezhet a fal leomlása, ami magával ránthatja a tetőszerkezetet is, ez pedig a bent tartózkodók súlyos sérülésével, sőt, akár halálával is járhat.

Ha a legrosszabb nem következik be, és még ki lehet javítani valahogy a falat, akkor pedig a csillagászati költségek okoznak majd fejfájást. A vizesedő falak utólagos szigetelését tehát minél előbb el kell végezni, hiszen jóval alacsonyabb költségkeretből megoldható, mint az újjáépítés!

Amennyiben szeretné megelőzni a falak nedvesedését, vagy a már nedvesedő falak problémáját szeretné megszüntetni utólagos falszigeteléssel, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!