Utólagos falszigetelés: melyik típust érdemes választani?

falszigetelés, utólagos falszigetelés, vízszigetelés

Utólagos falszigetelésre abban az esetben van szükség, ha az épület az építkezés során nem kapott megfelelő vízszigetelést. Sokszor ez észrevehetetlen, mivel a területen nem magas a talajvíz szintje, és ennek okán nincs szükség komolyabb beavatkozásra sem, ám a talajvíz szintje megváltozhat, megemelkedhet, és ilyenkor a szigeteletlen ház falai szivacsként szívják azt magukba, aminek jól látható jelei és komoly hatásai vannak.

A fal vizesedése nyomán peregni kezd a vakolat, penészfoltok jelennek meg a szobák falainak tövében, majd elkezdenek terjeszkedni is, ám ez csupán esztétikai problémákat okoz. A komolyabb baj a penész által kiváltott köhögés, ami akár súlyos egészségkárosodáshoz is vezethet, illetve a ház szerkezeti integritásának folyamatos romlása, aminek következtében akár össze is dőlhet - bár tény, hogy ehhez huzamosabb ideje fennálló vizesedésnek kell kitenni. A problémák észlelését követően érdemes minél gyorsabban cselekedni, és megrendelni az utólagos falszigetelést!

Kétféle módszer közül lehet választani: az egyik a hagyományos, acéllemezzel történő utólagos falszigetelés, a másik pedig az úgynevezett injektálás, aminek során egy víztaszító anyagot "fecskendeznek" a falszerkezetbe, ezzel elzárva a víz útját. Az előbbi előnye az alacsonyabb ár, ám hosszabb ideig tart, nagyobb felfordulással jár, és csak néhány évtized az élettartama, míg az injektálás ugyan drágább, de nem sokkal, és gyors, minimális takarítást igényel az elvégzése után, ráadásul kiszolgálja az épületet annak teljes élettartama alatt. Mindkettőnek megvan tehát a maga előnye; a választás csak az igényektől függ!

Bármelyik eljárás mellett is dönt, érdemes Önnek is bennünket választania! Ha szeretné megelőzni a falak nedvesedését, vagy a már nedvesedő falak problémájának megszüntetése a célja az utólagos falszigetelés kivitelezésével, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!