Téglaház szigeteléshez hatékony megoldást keres?

acéllemezes szigetelés, tégla fal szigetelés, terasz szigetelés, utólagos falszigetelés, vályog fal szigetelése

Téglaház szigetelés nélkül nincs élhető otthon

Sokan laknak téglaházakban, amiknek több pozitív tulajdonságuk is van. Akik ilyen ingatlanokban élnek, például értékes, időtálló otthont tudhatnak magukénak, ami kiváló hangszigeteléssel rendelkezik, és még a környezetre sem jelent veszélyt.

Sajnos lehetnek olyan hiányosságok, amik mellett elveszhetnek a pozitív tulajdonságok. Ilyen például a vízszigetelés hiánya, ami sajnos több ilyen ingatlant is érinthet. Gyakori hiba az is, hogy elöregedett a jelenlegi vízszigetelő anyag, így az már nem tudja betölteni a szerepét a nedvesség szembeni védelemben.

Fontos, hogy az emberek tudatosítsák magukban azt, hogy téglaház szigetelés nélkül nem tudnak élhető otthont kialakítani. A nedves falak folyamatosan rontják a komfortérzetet, ráadásul szerkezeti problémákat is eredményezhetnek, amiknek helyreállítása igen költséges és hosszadalmas lenne. Ilyen környezetben nem lehet gondtalanul élni, éppen ezért fontos, hogy az érintettek foglalkozzanak az utólagos szigeteléssel.

Ehhez többféle eljárás is elérhető napjainkban. Ezek közül célszerű lehet az acéllemezes szigetelést választani. Ez esetben a tégla sorok közé kerülnek, besajtolásos technológiával a rozsdamentes acéllemezek, amik így elzárják a víz útját, így a fal ki tud száradni. Napjainkban az egyik leghatékonyabb alternatíváról van szó, amit még vályogfal szigetelésnél is tanácsos lehet számításba venni.

A vályogfal szigeteléshez is létezik ideális megoldás

vályogfal szigetelés

A vályog az egyik legrégebb óta alkalmazott alapanyag, amellyel egy időben rengeteg ingatlant építettek fel. Napjainkban is jelen van több ilyen épület, amikkel viszont foglalkozni kell, hiszen az idő rajtuk is meglátszik, főleg, ha nem történt meg a szigetelésük.

vályogfal szigetelés nem egyszerű kérdés, mivel az anyag hajlamos a nagy párafelvételre. Ennek alapján sokkal nagyobb vízforgalommal lehet számolni ezeknél az ingatlanoknál, mint a téglaházaknál. Az acéllemezes szigetelés éppen ezért ideális választás a vályogfalnál is, mert az acéllemez megakadályozza a további vizesedést, általa a szerkezet könnyebben kiszárad.

Fontos, hogy időt, energiát fordítsanak a vályogfalak szigetelésére is az emberek, mert a nedvesség hatására statikai problémák is felmerülhetnek, szélsőséges esetben pedig omlásveszélyről is beszélhetünk. 

Terasz szigetelésre is tudjuk a megoldást

terasz szigetelés

A terasz szigetelés szintén lényeges tényező, hiszen a teraszok ki vannak téve az esőzésnek, könnyen érheti az építményeket nedvesség. Ha nincsenek szigetelve, úgy idő előtt problémák jelentkezhetnek.

Legyen szó a teraszról, vályogfalról vagy téglaházról, bármilyen építménnyel kapcsolatban állunk az ügyfelek rendelkezésére. Az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, kellő gyakorlatunk van a különböző szigetelési eljárások terén. A szakszerű kivitelezésnek köszönhetően Ön megóvhatja az otthonát, környezetét a nedvesség okozta károktól.

A fő célunk az, hogy ügyfeleink megspórolhassák az utólagos javítások költségét is, amik ráadásul gyakran még hosszadalmasabbak is lehetnek, mint maga a szigetelés folyamata. Legyen Ön is körültekintő, és hívjon profikat a kivitelezéshez!

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról, általunk alkalmazott eljárásokról. Ha kérdezni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.