Falszigetelés vizesedés ellen - megbízható megoldások otthona szárazon tartására

fal injektálás, falszigetelés, falszigetelés injektálással, injektálás, utólagos falszigetelés

A falszigetelés elengedhetetlen tényezője az élhető otthonnak, ennek ellenére sajnos több olyan épület is létezik még napjainkban is, amik ebből a szempontból komoly hiányosságoktól szenvednek. A szakszerűtlen kivitelezés, nem megfelelő alapanyagok mind hozzájárulnak a problémák kialakulásához. A gond ott kezdődik, ha egyáltalán nincs semmilyen szigetelés, mert ez folyamatosan teszi tönkre az ingatlan szerkezetét.

A vizesedés elleni megoldásokra óriási szükség van, mert ilyen környezetben nem lehet élni, elég csak a penészre, magas páratartalomra gondolni. Különösen a fűtési szezon fokozhatja a problémákat, amikor is egyre inkább élhetetlenek lesznek a körülmények.

A penész egészségügyi hátrányairól rengeteget lehet hallani, többek között ezért is szokták végül a vizes falak szigetelését választani az érintett tulajdonosok. Egyesek nem is sejtik, hogy ezen kívül az értékek sincsenek biztonságban, ezért muszáj meglépni a falszigetelést.

Penész, az igazi ellenség az ingatlanban

A penész megjelenik a falakon, egyúttal pedig a bútorokat, különböző berendezési tárgyakat sem kíméli. Gyakran pótolhatatlan holmik esnek áldozatául a nedvesség okozta jelenségnek. A probléma az, hogy bizonyos esetekben teljesen menthetetlenek az értékek, pótlásukra pedig bizonyos okokból nem mindig van lehetőség.

A fa különösen nagy kockázatoknak van kitéve

vizes falak szigetelése

A fából készült bútorok nagy népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen alapvetően igényes, tartós darabokról van szó, viszont a penésszel nem tud megküzdeni az alapanyag.

A fa képes felvenni és leadni a nedvességet. Ez azt jelenti, hogy a páratartalom változásai miatt a fa változtatja a méretét, ez pedig az illesztések fellazulásához, repedésekhez, torzuláshoz vezethet. A nedvesség magát a szerkezetet is támadja, így a penész mellett még ezzel a kellemetlenséggel is kénytelenek szembesülni az érintettek.

nedves faanyag sajnos a kártevőket is vonzza, amelyek még intenzívebbé teszik a romboló folyamatot.

Mit okoz más anyagoknál a penész?

Egy ingatlanon belül sokféle anyaggal lehet találkozni, ezek mind ki vannak téve a penész, nedvesség okozta károknak. A bőr a nedvesség hatására megkeményedik, megreped, majd elveszíti az eredeti színét. Gyakran óriási a kár, amit nem lehet helyrehozni javítással.

A szövet ugyanilyen érzékeny, elszíneződnek, rothadnak, és szagot is áraszt magából. A papír, illetve fém anyagok vízzel történő érintkezésének kárait nem kell a többségnek bemutatni. A papír hullámosodik, a fém pedig rozsdásodni fog, ami így szintén teljesen használhatatlanná válik.

A falszigeteléssel meg lehet akadályozni a különböző károkat az értékekkel kapcsolatban, ezért nem lesz szükség pótlásra, esetleg javításra.

vizes falak szigetelése

Az otthon szárazon tartása tehát egy megtérülő befektetés több szempontból is. A bútorok, egyéb tárgyak sem lesznek kitéve veszélyeknek, ezzel azokat a plusz kiadásokat lehet elkerülni, amelyekre a berendezések pótlása miatt lenne szükség.

A szellőztetés bizonyos esetekben kevésnek bizonyul, főleg, ha egy szigetelés nélküli ingatlanról van szó. Ezzel még nagyobb károkat is elő lehet idézni, különösen a téli hónapokban.

A szakszerű kivitelezésért megéri hozzánk fordulni, csapatunk tudja, hogy mire van szükség a profi munkához. Többféle eljárást is kínálunk a megrendelőknek.

A legjobb alapanyagokkal dolgozunk, precízek, pontosak vagyunk, minden kritériumnak megfelelünk, ami ezen a területen felmerülhet.

Ha szeretne kérdezni, vagy ajánlatot kérne a munkára, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.