Az öreg téglaház szigetelése sem lehetetlen!

falszigetelés, Lapostető vízszigetelés, tégla fal szigetelés, utólagos falszigetelés, vályog fal szigetelése

Egy időben nagyon népszerű volt a téglaház építés, akárcsak a vályogé, vagy pedig a lapostetővel rendelkező épületeké, nem véletlen, hogy napjainkban annyira változatos ingatlanokkal lehet találkozni a piacon.

Ezeknek az épületeknek megvannak az előnyeik, amelyek nagy része megmarad még az idő előrehaladtával is, azonban lehetnek sajnos hátrányok, illetve hiányosságok is. Ilyen lehet például a szigetelés elmaradása, vagy szakszerűtlen kivitelezése, ami miatt több szerkezeti probléma is keletkezhet az évek múlásával.

Sokan, akik használt ingatlant vásárolnak, gyakran az átvétel után szembesülnek azzal, hogy rendellenességek vannak a szigetelésnél. Fontos, hogy ezzel foglalkozzanak az érintett tulajdonosok, ugyanis ellenkező esetben számos kellemetlenséggel találhatják magukat szemben, amik értelemszerűen plusz kiadásokat is eredményezhetnek.

Mi a célja az öreg téglagáz szigetelésének?

Legyen szó a téglaházról, vagy vályogfal szigetelésről, esetleg a lapostető vízszigeteléséről, a három műveletben a közös az, hogy hozzájárulnak az épületek állagmegóvásához. Erre azért is van szükség, hogy a régi épületek lakhatók legyenek, így nem kell azokat bontani, ami esetleg környezetkárosító is lenne. Az így keletkező hulladék sok problémát eredményezhet, arról nem beszélve, hogy anyagi szempontból is nagyobb vállalást jelent egy komplett ház kivitelezése.

téglaház szigetelés

Minőségi, szakszerűen kivitelezett szigeteléssel nagy mértékben meg lehet növelni egy téglaház vagy vályogépület élettartamát, így nincs akadálya a beköltözésnek a házvásárlás után.

A téglaház szigetelésével az emberek hosszú távon jelentős összegeket takaríthatnak meg a fogyasztás terén. A mostani energiaárak ismeretében ez kifejezetten nagy segítséget jelent, mert így nem lehet megterhelő egy, a család számára kényelmes és élhető otthon fenntartása.

A szigetelés után a penész, és egyéb egészségkárosító tényezők megjelenése miatt sem kell aggódni. Az egészséges, tiszta otthont biztosítva lesz minden egyes generáció számára, amelytől a mindennapok kiegyensúlyozottabbak lehetnek.

Milyen kihívások merülhetnek fel a téglaház szigetelésénél?

Előfordulhatnak különböző kihívások is a téglaház szigetelésénél, amelyekkel javasolt számolni, ugyanis így biztosan nem érhetik váratlanul a megrendelőket a körülmények.

Megvan az esély arra, hogy a régi házakban alkalmazott anyagok eltérnek a manapság ismertektől, így ezt számításba kell venni a szigetelőanyag kiválasztásakor. Ideális lehet ilyen esetben az injektálás, amely ráadásul minimális bontással jár, így a régi épület szerkezetét nem érhetik erős fizikai hatások sem.

A szigetelés nem bonyolítható le szakemberek nélkül!

téglaház szigetelés

Nagyon fontos, hogy már az elhatározástól kezdve szakemberek kezében legyen a téglaház szigetelése is. Akiknek van tapasztalatuk ezen a területen, tudják, hogy precíz felmérés nélkül nem is célszerű hozzálátni a munkálatoknak.

A szakemberek alaposan felmérik a ház állapotát, megvizsgálják a meglévő alapanyagokat, majd ezek ismeretében választják ki azt az alternatívát, amely kompatibilis lesz a meglévő szerkezettel és annak részeivel.

Csapatunk többféle eljárással kapcsolatban is kellő ismerettel, gyakorlattal rendelkezik. Vállaljuk a régi épületek szigetelését is, ránk bízhatja a téglaházat, vályogfalat, és a lapostetőt is. Új esélyt kaphatnak tőlünk a régi építésű ingatlanok is, amelyek így magasabb élettartammal fognak rendelkezni, és valós értéküket is visszakaphatják.

Weboldalunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról és az általunk alkalmazott eljárásokról. Ha szeretne kérdezni, vagy ajánlatot kérni, forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken, és mindenre választ kaphat.