Az utólagos vízszigetelés típusai

falszigetelés, injektálás, utólagos falszigetelés, vízszigetelés

Az utólagos vízszigetelésre többféle módon is nyílik lehetőség, és mindegyik képes megvédeni a falakat és a pincét a további nedvesedéstől.

Főként a régebbi házak esetében fordul elő gyakran, hogy a falak a talaj irányából vizesedni kezdenek; ennek oka a vízszigetelés hiánya, avagy az elöregedése lehet, de a talajvíz szintjének megemelkedése is gyakori ok. A fal szerkezetében található "kapillárisok" gyakorlatilag felszívják a talajvizet, ami pedig átjárja az egész falat, ami a felszínen csupán nem esztétikus, a falon belül azonban életveszélyes állapotokat idéz elő. Annak érdekében, hogy megszűnjön a probléma, el kell végezni az utólagos vízszigetelést, ami viszont többféle módon is megoldható; az alábbiakban az általunk használt módszereket mutatjuk be.

A hagyományosabbnak tekinthető módszer az utólagos vízszigetelésre acéllemezekkel történik, amelyeket gyakorlatilag besajtolunk az alapzathoz közel a falba. A lemez gyakorlatilag határvonalat képez, amin túl nem tud tovább terjeszkedni a víz, a felette található falszakasz pedig így ki tud száradni. A módszer könnyedén alkalmazható a felszín feletti utólagos vízszigetelések esetében, de akkor is, ha az épület körül felásható a talaj, ám ez utóbbi esetben - azaz ha a szigetelésnek talajszint alatt kell lennie - a másik módszer nem csak hatásosabb, de minden szempontból jobb is.

Ez pedig az injektálás, ami gyakorlatilag kémiai úton történő utólagos vízszigetelés. Az eljárás során olyan anyagokat juttatunk a falba, amelyek "víztaszítóak", illetve elzárják a fal kapillárisait. Hatalmas előnye, hogy akár a pincék utólagos vízszigetelése is könnyedén, a belső oldalról oldható meg az alkalmazásával, a művelet pedig minimális takarítást követel annak végeztével.

Bármelyik eljárás mellett is dönt, érdemes Önnek is bennünket választania! Ha felkeltettük az érdeklődését a nedvesedés megelőzésének korszerű lehetőségei iránt, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot utólagos vízszigetelésre!