Kapcsolat, elérhetőség

Telefon: 06(70) 520-66-63 (hétvégén is hívható)
 Azonnal VISSZAHÍVJUK most :
- Adja meg a telefonszámát ITT !

E-mail: info@bonasi.hu
< További elérhetőségek, kapcsolat >

Utólagos falszigetelés

Utólagos falszigetelést országosan vállaljuk acéllemez behelyezéssel vagy injektálással, pinceszigetelés, penész vagy dohszag megszüntetés, akár családi ház vagy templom, magán és közületek részére... < Tovább >

Többi tevékenységünk

Teljes körű lakásszerviz, felújítási munkák, villanyszerelés, dugulások, beázások megszüntetése, térkövezés, burkolás, tetőterek beépítése, víz és csatornavezetékek kiépítése, mosdó vagy kád beépítések ... < Tovább >

Falszigetelés, vízszigetelés, utólagos szigetelések

Lakás fala, vagy a pince beázik? Mi végles megoldást nyújtunk.
Templomok, műemlékek szigetelését is elvégezzük.
Kérjen ajánlatot, információt:
0670 520 66 63

Utólagos szigeteléseket vegyi úton, vagy mechanikailag lehet megoldani.
Ezt vagy injektálással, vagy acéllemez beültetéssel lehet elérni.

Képekkel illusztráljuk a főbb tudnivalókat.

Először nézzük az acéllemezes utólagos szigetelési eljárást:

 

- Acéllemezes szigetelés (besajtolásos technológia):
Az épület meghatározott tégla sorai közé préseljük a speciálisan hullámosított krómmal ötvözött rozsdamentes acéllemezeket. Az acéllemezek hullámai egymással takarnak. Így ezáltal az épület teljesen új, vízszintes szigetelést kap, melynek tartóssága még az agresszív sók ellen is védelmet nyújt. Mivel a kapillárisokon felszivárgó víz útját elzártuk, a fal nem kap vízutánpótlást és természetes úton kiszárad. Ezt a technológiát szabad fugasorral rendelkező épületeknél végezhetjük eredményesen.
A vakolatot a sajtolás síkjában 6-10 cm szélességben el kell távolítani, mely minimális bontással jár!
Tégla, laza szerkezetű vályog és vert falaknál is alkalmazható.
A technológia egész évben elvégezhető!
A fal szigetelés kivitelezése során saját diesel kompresszorunkat használjuk. Egy átlagos családi ház szigetelési munkái 1-2 nap alatt elvégezhetőek.

Acéllemez bepréselése a falba
Acéllemez bepréselési munkafolyamat
Egy acéllemezzel elkészült falszakasz
Acéllemez a falban van, elkészült falszakasz
A mechanikai szigetelés alapja: speciális, hullámosított acéllemez. Cégünk ilyen, speciális szigetelő acéllemez gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik!
Szigetelő acéllemez, speciális falszigetelő lemez gyártásával, forgalmazásával is foglalkozunk


Falátvágásos utólagos szigetelési eljárás: Egy speciális gyémántszegmensekkel ellátott géppel átvágjuk a falazatot rövid szakaszokon és műanyag lemezt (polystirol) helyezünk a kivágott fugába, majd azonnal nagynyomású gyorsan kötő cementhabarccsal rögzítjük.
Ez a technológia bármilyen falazatra alkalmazható, mészkő, tégla, terméskő, stb.
Nagy szélességű falak átvágása is lehetséges ezzel a technikával, pl. műemlékek, templomok utólagos szigetelésénél.

Injektálások, vegyi eljárások:

Az utóbbi években olyan anyagok jelentek meg a piacon, amelyeket a falazatba juttatva megakadályozható a kapilláris vízfelszívódást. Alacsony és magas nyomással juttatjuk (injektáljuk) a falazatba.
Anyagukat tekintve lehetnek:
- szilikonemulzíók
- akril-epoxi-poliuretángyanták

Alkalmazásuk:
szilikonemulzió (falszigeteléshez) akril-epoxi-poliuretangyanták (vízbetöréseknél, pincéknél, medencéknél ahol víznyomás is jelen van)

Földel takart építmények utólagos szigetelése:

1: Ha mód van rá, az épület külső falszakaszát kiássuk, a függőleges felületet homogenizáljuk, speciális önhordó anyaggal bekenjük.
Két rétegű 90% bitumentartalmú üvegszál erősítésű nehéz lemezt forrasztunk fel a felületre. Ezután egy szigetelést védő falat építünk eléje. A munka árok betemetése előtt drain lemezt és geotextilt alkalmazunk.

2: Ahol ez a technológia nem kivitelezhető, ott ajánljuk az alacsony és magas nyomású injektálást függőleges vízzár képzésére, azaz FÁTYOL (háttér) INJEKTÁLÁST.

Vegyi eljárások:

Injektálás 1:
Meghatározott síkban és távolságban furatokat készítünk a falazatba, majd ezekbe injektáló (packereket) rögzítünk. Ezután injektáló géppel 100-400 Bar nyomással injektáljuk be a szigetelőanyagot. A szigetelő anyag lehet: szilikát, műgyanta, szilikon, kovásító oldat. Ezt a technológiát függőleges és vízszintes síkban is alkalmazhatjuk (pl.: szuterének, pincék).

Injektálás 2:
Vízszintes szigetelés injektálással alacsony és magas nyomással. Ezzel a technológiával vízbetöréseket is megszüntetünk. Függőleges szigetelést háttér injektálással, fátyol injektálással képezhetünk. Süllyedt, repedt épületek injektálása (dilatációs) technológiával.

Injektálás 3 (dryzone): Szigetelő emulzió egy modern, korszerű, angol szigetelőanyag. Ez az anyag a kapillárison felszálló nedvesség megakadályozására alkalmazzuk. A szigetelőanyagot a téglafugába injektáljuk speciális eszközzel. A dryzone felszívódva vízzáróvá teszi a kapillárisok útját. Ott is alkalmazható, ahol nincsen szabad fuga. Válaszfalak szigetelésére is alkalmas.

Szabaduljon meg a salétromos fal problémájától!

Salétromos fal

A vizesedő falak nyomában penész, rossz levegő, betegség és folyamatos felújítás jár. A salétromos falak a rossz szigetelésre utaló jelek. A talajból felszálló nedvesség nem csupán a foltok képében hagy nyomot a falon, de a magával hozott ásványi sók is kiütköznek a problémás részeken. Az ásványi sók kikristályosodása térfogat növekedéssel jár, így folyamatosan mállik a vakolat is. Ezt nevezzük salétromos falnak. Hogyan szabadulhatunk meg tőle egyszer és mindenkorra?

A fal rendszeres átfestése egyáltalán nem jelent megoldást, hiszen a probléma okát nem orvosolja és csak átmeneti megoldást jelent. Ha biztosra akar menni, akkor első lépésként el kell távolítani a fal vakolatát, majd gondoskodni kell az utólagos falszigetelésről.

A salétromos fal kialakulását a fal alsó részének rossz vízszigetelése okozza. Az állandó vízszivárgás hosszú távon károsítja a falszerkezetet, sőt a lakásban lévő bútorokat is. A salétrom nem csak a közérzetre hat kellemetlen szagával, de az egészségre is káros hatással van, asztmát, reumát, tüdőgyulladást és allergiát is okozhat.

Szabaduljon meg a salétromos falaktól és hagyja, hogy mi gondolkodjunk az utólagos falszigetelésről!


Az acéllemezes beültetéses egyszerű és hatékony

Salétromos fal

Falaink szigetelése alapvetően fontos ahhoz, hogy házunk tiszta és lakható legyen hosszú évekig. Viszont amikor már vizesek a falak, már késő egy szokványos szigetelésen gondolkoznunk. Ám az utólagos falszigetelésekkel, azon belül is az acéllemezes szigeteléssel vizes falaink újra szárazak lehetnek!

A működési elv egyszerű: A fal alsó részébe acéllemezeket ültetünk be, amelyek meggátolják a kapillárisokon a falba áramló víz további útját, így a már vizes falak természetes úton kiszáradnak. Az acéllemezek ellenállnak a különböző savaknak és tartós védelmet biztosítanak falainknak a további vizesedéssel szemben is.

Ha szeretné igazán megbízható és tartós védelemmel ellátni falait, akkor válasszon minket! Profik vagyunk az acéllemezes beültetésű utólagos falszigetelések terén! Ezzel a technológiával megszabadulhat a vizes falak nyújtotta kényelmetlenségektől és megelőzheti a penész kialakulását is, ezzel óvva az Ön és a környezetében élők egészségét.

A munkálatok rövid időt vesznek igénybe és egy maximum 10 centis sávban kell hozzá lebontanunk a vakolatot, így még csak körülményes megoldásnak sem mondható az acéllemezes szigetelés! Válasszon minket, és nem fog csalódni!


Fontos tudnivalók az utólagos falszigetelésérõl

Salétromos fal

Gyakran előfordul, hogy az idő múlásával egyre elviselhetetlenebbé válik a salétromos falak okozta kellemetlenség, mely kezdetben apró problémának tűnt. Nem csak esztétikai szempontból ront az ingatlan értékén, hanem számos káros hatása is lehet az egészségre, ezért mindenképpen érdemes minél előbb belevágni az utólagos falszigetelésbe.

Az utólagos falszigetelés során bepréselt acéllemez egy rendkívül jól záródó új réteget képez a falban, ennek köszönhetően több éven keresztül, akár az ingatlan fennmaradásáig hatékony marad a falszigetelés.

Mindehhez szükséges egy kitűnő, szakképzett csapat, akik hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek, és garantálják a kiváló minőséget. Érdemes tehát szakemberekre bízni az utólagos falszigetelést, hiszen csak így lesz hosszantartó az eredmény.

Ne halogassa tovább az utólagos falszigetelést, minél hamarabb bízza mesterekre a munkát, ezzel megőrizve Ön és családja egészségét, ingatlana jó állapotát! Forduljon hozzánk bizalommal!


A salétromos fal veszélyei

Salétromos fal A salétromos falak szigetelésére fordítson kellő figyelmet! A nedves falú, salétromos falak egészségügyi kockázattal járnak, amelyeknek egészségromboló hatása miatt érdemes utána járni, és kezelni a problémát.

Ma már tudományosan is kimutatott tény, hogy a salétromos falaknak a légúti betegségek, allergiás megbetegedések, ízületi gyulladások vagy más kórképekben betöltött szerepe jelentős. A gyakran előforduló típusok szénanáthát, asztmát, tüdő problémákat is előidézhetnek, illetve a hallójáratot is megbetegíthetik, bőrgyulladást okozhatnak. Egy hazai vizsgálat kimutatta, hogy a salétromos, penészes falak között élő gyermekek egészségi állapota sokkal rosszabb volt minden tekintetben azokkal szemben, akik nem ilyen lakásban éltek. A neurotikus, depressziós panaszok száma is megemelkedett az ilyen körülmények között élő embereknél.

Nagy figyelmet kell fordítani a salétromos fal szigetelésére, és a kialakuló problémák megelőzésére. A salétromos fal szigetelése mindenképpen megéri egészsége és közérzete érdekében, vegye fel velünk a kapcsolatot!


A salétromos falak egészségkárosító hatásairól bővebben

A salétromos falak egészségkárosító hatásairól bővebben A nedves falak sohasem jelentenek jót. Ha nedvesednek a falak, az általában a szigetelés hibájára utal. A salétromos fal nem csupán csúnya, de ráadásul komoly veszélyt jelent az épület falainak minőségére, valamint a lakók egészségére is.

Az okok megszüntetése és a károk javítása, a salétromos fal szigetelése sürgős feladat. A salétromos fal több veszélyforrást is hordoz magában. Az egyik legismertebb és leggyorsabban szemmel láthatóvá váló negatív eredmény a gombák elszaporodása, de kártevők is tanyát verhetnek a fellazult vakolat alatt. A gombák spóráinak belélegzése rövidtávon már egészségügyi problémát okoz, de hosszú távon is kártékony.

A falakon és a repedésekben megtelepedő penészgomba az allergiás eredetű szénanátha és az asztma kiváltó oka is lehet, de egyéb allergiás betegségeket is előidézhet, illetve súlyosbítja a már meglévő asztmát. A gombák ettől függetlenül is romboló hatással vannak a szervezetre, mert ott mérgezést, fertőzést, irritációt idéznek elő. Egyes fajok spórái légúti megbetegedéseket okoznak vagy megbetegítik a szem kötőhártyáját, de az ízületi gyulladás, idült arcüreggyulladás is előfordulhat.

Keressen minket vizes fal szigetelésének ügyében, és szabaduljon meg a salétromos, penészes falaktól örökre!


Milyen előmunkálatokat kell végezni vízszigetelésnél?

Milyen előmunkálatokat kell végezni vízszigetelésnél? Az épületeket nem csak hőszigeteléssel kell ellátni, legalább ilyen fontos, hogy a nedvességgel szemben is védelmet állítsunk fel, és hogy a vizes falak szigetelése is megoldott legyen. Hiszen rengeteg helyről jöhet a baj, ha vízről van szó: alulról a talajnedvesség, felülről az eső, az épületen belülről pedig a mindennapos vízhasználatunk fenyegetheti a falainkat.

Egy új és egy régi épület falainak szigetelése, illetve megelőző és utólagos vízszigetelés között nagy különbségek vannak, de van néhány olyan dolog, ami mindkettőnél megegyezik. Az első lépés az ilyen munkáknál természetesen az, hogy a szigetelendő fal hibáit feltárjuk. Ehhez alapos és precíz helyszíni szemle kell, lehetőleg műszeres vizsgálattal kiegészítve, amelynek segítségével mérhető a fal nedvessége. Ezek után megtisztítjuk a javítandó felületet minden lehetséges szennyeződéstől, például portól, zsírtól vagy korábbi szigetelőanyagoktól, valamint a málló részektől. Csak mindenezek után kezdődhet el a biztonságos és profi vízszigetelés.

Vizes falak szigetelésére van szüksége? Cégünk szakemberei gyorsan és hatékonyan végeznek el a problémát érintő minden feladatot!


Miért jó az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás?

Miért jó az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás? Sajnos a legtöbb embernek ilyen-olyan módon, de már volt tapasztalata élete során a vizesedő falak problémájával, ami nem csak esztétikai szempontból kellemetlen, hanem komoly szerkezetbeli romlást és egészségkárosodást is okozhat. Annak érdekében, hogy a következmények elkerülhetőek legyenek, számos megoldás született már – ezek közül az egyik leghatékonyabb az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás!

  • Gyors munkavégzés: Az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás viszonylag kevés munkaóra alatt elkészül, természetesen az épület nagyságától függően.
  • Kevés bontás: Hogy a munkafolyamatokat elvégezzük, csak egy keskeny sávban kell leverni a vakolatot, így a helyreállítás is kevésbé költséges.

Döntsön Ön is bizalommal az acéllemezes utólagos szigetelési eljárás mellett, ha tartós és gyors megoldásra lenne szüksége!


Injektálási ábra
Injektálási ábra
injektálási furatok elkészítése
Injektáláshoz a furatok elkészítése
nagy nyomású injektálás
nagy nyomású injektálás
injektálás
injektálás a falazatba
nagy nyomású injektálás

Pár szó a fal szigetelés kapcsán

A legmegbízhatóbb utólagos falszigetelés

A speciálisan hullámosított, krómmal ötvözött rozsdamentes acéllemez a legmegbízhatóbb utólagos falszigetelés: rendkívül tartós és ellenálló, a víz nem tud áttörni rajta. Az acéllemezes vízszigetelés előnye hosszú távú megbízhatósága, hátránya a minimális bontási munkálat, emellett fontos tudni, hogy ez a típusú utólagos falszigetelés más módszerektől eltérően „kézzel fogható” megoldás.


Vízszigetelés egész évben

Az utólagos fal szigetelés, pincék vízszigetelése télen / nyáron kivitelezhető. Egy átlagos családi ház falszigetelése 1-2 nap alatt elvégezhető!


Ingyen beszélgetési lehetőség

2011. március 19-től teljesen ingyenesen is tud hívni minket 8-18 óra között ennek a weboldalnak a segítségével.
< További információk >


Oldal ajánlása

Írja be az e-mail címet, ahova az oldalajánlást küldi


Az utólagos falszigetelés „működése”

A vízszigetelés során az acéllemezekkel elvágjuk a felszivárgó talajvíz útját. A lemezek korrózióvédettek és speciális vágóélük van, így gond nélkül be lehet préselni őket a téglasorok közé. Az acéllemezes utólagos falszigetelés a fal teljes keresztmetszetén áthatol, nincs szükség falbontásra. Az utólagos falszigetelés után a fal már nem kap vízutánpótlást, így az épület természetes párolgással száradni kezd.

Penészednek a falak?

A nem megfelelő vízszigetelés is okozhatja, nézesse meg az épületet szakemberrel. Az utólagos falszigetelés megoldást jelenthet a problémára.

Facebook
Blogger